top of page

Enkele ervaringen uit mijn praktijk:

"Annette heeft mij en mijn kinderen veel geholpen na het overlijden van één van mijn kinderen.

Elke sessie past ze aan aan de leeftijd van de cliënt en dat voelt heel vertrouwd. Mijn kinderen van toen 9 en 5 jaar waren altijd heel blij om naar Annette  te mogen gaan en ik vertrouw erop dat het goed komt met hen, grotendeels dankzij de sessies bij Annette. En zelf voelde het voor mij heel veilig bij haar om mijn verhaal te delen."

"Het is leuk bij Annette. Ze is aardig, ze kan heel mooi verhalen voorlezen. Ik vind het fijn om in mijn mapje te werken." (jongen, 6 jaar)

'Ik vind het altijd fijn bij Annette. Ze blijft altijd heel kalm en kan goed dingen vertellen. Je doet leuke opdrachten en spelletjes die goed helpen." (meisje, 10 jaar)

"Nadat mijn echtgenoot na 56 jaar huwelijk en 10 jaar de ziekte van alzheimer was overleden, heb ik via mijn oudste dochter contact gezocht met Annette. Ze kan heel goed luisteren en laat je uitpraten. Door middel van oefeningen in haar praktijk maar ook thuis, ben ik weer gaan genieten. Ik dacht dat dat niet meer kon, maar ik heb het gevoel, dat ik weer leef. Ik kan weer genieten van de natuur en vakanties. Natuurlijk, het gemis blijft, maar de scherpe randjes gaan er langzaam weer vanaf. Ik ben blij dat ik Annette ontmoet heb en ben wel van plan om contact met haar te houden. Ik kan altijd nog een beroep op haar doen en dat is een heel fijn ruggesteuntje. De nachtmerries zijn verleden tijd en ik ben blij met dit nieuwe leven, ook gesteund door kinderen en kleinkinderen en natuurlijk de vele vrienden en vriendinnen. Iedere dag tel ik mijn zegeningen."

"Het was een heel fijne en bijzondere les die je hebt gegeven bij ons op de opleiding. Je hebt ons tips en tricks gegeven die wij als toekomstige zorgverleners in de praktijk kunnen gebruiken om met cliënten het gesprek aan te gaan over rouw en verlies. Wij waren met een klein clubje, maar dat zorgde ervoor dat wij als studenten ook open konden zijn naar elkaar toe over onze eigen ervaringen en hoe wij daarmee om kunnen gaan. Annette, dankjewel!"  (studievereniging Carmentis, opleiding Verloskunde, Hogeschool Rotterdam)

"Het is erg bijzonder om te merken hoe Annette een ingang vindt bij je kind, waardoor je kind in staat is om de emoties die er bestaan duidelijk te maken.

Zo weet je als ouder wel dat je kind verdrietig is of niet lekker in haar vel zit, maar is het moeilijk om daarover te praten, omdat het kind zelf moeite heeft om gevoelens te verwoorden. Niet door alleen maar te praten, maar door dat Annette mijn kind liet spelen, tekenen, dieren en poppetjes in een bepaalde opstelling liet neerzetten, begreep ik veel beter hoe mijn dochter haar positie in het gezin ervaart, hoe ze zich voelt en waar in haar lijf ze dat voelt en hoe ze ons als ouders ervaart; wat ze fijn vindt en waar verbeterpunten zouden moeten komen.

Mijn dochter heeft het als heel prettig en veilig en zelfs gewoon leuk ervaren om naar Annette toe te gaan, en wij hebben nieuwe inzichten gekregen waardoor we haar beter kunnen begrijpen en dus ook helpen om te gaan met bepaalde gevoelens." 

"Ik vond het hier leuk. Gezellig.

Ik denk dat het geholpen heeft. Ik heb ook heel veel geleerd en gedaan." (meisje, 8 jaar)

"Ik kan je vertellen dat het gelukkig goed gaat met ons gezin. Onze zoon is weer redelijk zichzelf. Hij slaapt goed en heeft geen last meer van de klachten waarmee hij bij jou kwam. Opa wordt regelmatig aangehaald. Ik heb een mooi gedenkplekje gemaakt op de vensterbank met foto's.  Onze zoon kijkt er niet graag naar, maar kan er wel over praten. En jawel, de voetbal is weer zijn favoriet! 

Wil je dan ook nogmaals heel erg danken voor de keren dat hij en ik bij je mochten komen.

Zeker een warme groet van ons gezin terug!"

"In 2012 is mijn echtgenoot overleden. Het eerste jaar stond in het teken van oplossen problemen met instanties, belastingdienst enz. Dat ging mij goed af, want als ik boos ben functioneer ik heel goed. En er was genoeg om boos over te zijn. Voor de buitenwereld functioneerde ik goed, maar binnen in mij woedde een oorlog. Dit resulteerde in slecht slapen, het leven zien als een “moeten”. En soms ook vluchten in een wijntje (teveel).

Toen ik bij Annette kwam viel mij de rust op die zowel zij als de omgeving uitstraalde. Voelde me meteen veilig.

Annette begon met het gedicht ”de ziel onder mijn arm” en ja, dat trof me. Zo is het inderdaad jaren gegaan.

Het is zo fijn dat Annette, door haar vraagstelling, me zelf heeft laten zien wat mijn blokkade was. Niet met allerlei boekenwijsheden is gekomen, zoals: geef het een plekje of ga leuke dingen doen. En wat frappant is, ik slaap sindsdien weer als een roos. Voor het eerst in vijf jaar ben ik een weekje met vakantie geweest. Toen realiseerde ik mij dat ik “mijn” pad had gevonden. Dank Annette!!!!!!!"

Annette de Boo - voor begeleiding bij rouw en verlies  -  Praktijk@AnnettedeBoo.nl  -  Vlietweg 15  2266 KA  Leidschendam / Voorburg  -  06-36208779

bottom of page